1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Devlet Düğmeye Bastı: Arazi Sahipleri Dikkat, Son 16 Gününüz Kaldı

Devlet Düğmeye Bastı: Arazi Sahipleri Dikkat, Son 16 Gününüz Kaldı

featured
service

HANGİ ARAZİLER KİRAYA VERİLECEK?

İşlenmeyen araziler, il ve ilçe müdürlüklerinin muhtarlıklardaki ilan tahtalarında, elektronik ortamda ve internet sitelerinde ilan edilecek. Arazi sahipleri ve ilgililer, bu ilanlara itiraz edebilecek.

Devlete veya hazineye ait tarım arazileri dışında, özel mülkiyette olan ve üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazileri, tarımsal üretim amacıyla ve arazi vasfı değiştirilmeden sezonluk kiraya verilecek.

İlk listeler 30 Eylül 2024’te ilan edilecek, üst üste iki yıl işlenmeyen arazilerin ise 1 Eylül 2025’te duyurulması ve kiralama sürecinin 16 Ekim 2025’te başlaması planlanıyor.

ARAZİ TESPİTİ NASIL YAPILACAK?

KİRALAMA ÖNCELİĞİ VE KİRA BEDELİ

Kiraya verilecek araziler, il ve ilçe tarım müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Arazi Tespit Komisyonu tarafından uydu görüntüleri, coğrafi bilgi sistemleri ve yerinde yapılacak arazi kontrolleriyle belirlenecek. Hasat dönemlerine göre, her yıl 1 Eylül ile 31 Ağustos arasındaki süre dikkate alınarak tespit yapılacak.

Kira bedelleri, komisyonca belirlenen rayiç bedeller üzerinden belirlenecek ve bu bedel tarım arazisinin benzer özellikteki emsalleriyle karşılaştırılarak tespit edilecek. Kiralama önceliği ise yerleşim yerinde ikamet edenler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına tanınacak. Kira bedeli, arazi sahibine ödenecek. Eğer maliklere ulaşılamazsa, kira bedelleri kamu bankasında bir hesapta biriktirilecek.

Kiracılar, kiraladıkları tarım arazileri için tarımsal desteklerden yararlanabilecek ve araziler kayıt sistemlerine dahil edilecek.

Bu düzenleme, tarım arazilerinin etkin kullanımını artırarak üretimi teşvik etmeyi ve tarımda verimliliği yükseltmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet Düğmeye Bastı: Arazi Sahipleri Dikkat, Son 16 Gününüz Kaldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz