Devlet garantili yol ve köprülere ödenen ücret yüzde 167 arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre, geçen yılın ilk 6 ayında bu ödeme 8.9 milyar TL düzeyindeydi. Karayolları Genel Müdürlüğü, yıl sonuna kadar garantili projeler için toplamda 60 milyar 117 milyon lira para aktarılacağı tahmininde bulundu.

Bütçe dengelerini alt üst eden ödemeler, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Kurumsal ve Mali Beklentiler Raporu ile tekrar gözler önüne serildi. Söz konusu raporda yer alan verilere göre, yap-işlet-devret modeliyle köprü ve otoyolları yapıp işleten müteahhit firmalara geçen yıl 36 milyar 360 milyon lira garanti parası ödenmişti. Dövizin bir miktar artacağı var sayımıyla bu yıl içerisinde yapılacak garanti ödemeleri için bütçeye 53 milyar 650 milyon liralık ödenek konuldu.

Ödemeler dolar üzerinden yapıldığı için döviz kurundaki yükselişle bu yılın ilk 6 ayındaki garanti ödemesi 23 milyar 768 milyar liraya ulaştı. Karayolları Genel Müdürlüğü, dövizdeki artışı dikkate alıp 53.6 milyar liralık ödeneğin yıl sonuna kadar dayanamayacağını, bu ödemenin en az 60 milyar 116 milyon liraya ulaşacağını öngördü. (KAYNAK)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet garantili yol ve köprülere ödenen ücret yüzde 167 arttı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz