1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Devlet okulları özel okullarla yarışıyor! 150 bin liralık bağış ödemesi talep ettiler – Ankaragündem

Devlet okulları özel okullarla yarışıyor! 150 bin liralık bağış ödemesi talep ettiler – Ankaragündem

featured
service

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala çocuğu anaokulu, ilkokul ve ortaokula başlayacak veliler, okul bulma telaşında. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bağış ve öğretmen seçiminin önüne geçmek için bu yıl ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarını, otomatik olarak adrese dayalı yaptı. Kayıtlar, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-Okul sisteminden tamamlandı. Ancak kayıtlar otomatik olarak yapılmasına rağmen veliler, okullara gittiğinde özel okullarla yarışır düzeyde bağış ücretleriyle karşılaştı.

Kayıt için bazı okullar A4 kağıt, tahta kalemi gibi kırtasiye yardımları isterken bazıları ise bağış ücreti talebinde bulunuyor. Bağışlar ilçeye, okulun başarı seviyesine, sosyal olanaklarına göre bin lira ila 150 bin lira arasında değişiyor.

Bazı okullar adeta öğrencilerinden CV istiyor. Veliler kayıt için okula gittiklerinde okullar ortaokul öğrencisinin kaydı için başarı belgelerini, katıldığı kursların sertifikalarını talep edebiliyor.

Ekonomim gazetesi bağış toplayan okullardaki yetkililerle görüştü. Haberde yetkililerin telefonla bağış bilgisi vermediği ancak hiçbirinin bağış almıyoruz demediği belirtildi. Bazı okulların ise bağışlarla ilgili konuların okul aile birlikleri üzerinden yürütüldüğünü aktardığı ileri sürüldü..

Konuyla ilgili veliler, CİMER’e şikayette bulundu. Sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışan velilerin paylaşımlarından bazıları şöyle:

– Beşiktaş’ta bulunan bir okula gittiğimde kayıtlar dolu görünmekte. Kayıt ücreti bağış parası olarak da 80 bin TL istediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet okulları özel okullarla yarışıyor! 150 bin liralık bağış ödemesi talep ettiler – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz