1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Diyarbakır’da Depremzede Firmalara Yeni İstihdam Alanı

Diyarbakır’da Depremzede Firmalara Yeni İstihdam Alanı

service

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen firmalara yönelik oluşturulan 18 tekstil atölyesinde toplam 1200 kişi istihdam edilecek. Bu atölyelerin %95’i tamamlanmış durumda ve tahsis işlemlerinin önümüzdeki ay yapılması hedefleniyor.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı” kapsamında proje geliştirdi. Toplam 22 bin metrekare alana yayılacak olan bu üretim alanları, deprem sonrası işlerine ara vermek zorunda kalan tekstil firmalarına tahsis edilmek üzere inşa edilmektedir.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, depremde birçok iş yerinin kapandığını belirterek, “Hasar gören yapıların altlarında çalışan insanlar vardı. Bu atölyelerin amacı, bu firmalara yer tahsis etmektir,” dedi. Fidan, “Tahsislerde öncelik depremzede kardeşlerimize verilecektir” şeklinde ekledi.

Atölyelerin tamamlanması ile birlikte, depremden etkilenen firmaların tekrar üretime döneceği ve iş gücünün yeniden canlanacağı düşünülüyor. Fidan, “İstihdam hedefimiz 1200 kişidir” diyerek, projeyle ilgili umut verici mesajlar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır’da Depremzede Firmalara Yeni İstihdam Alanı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz