1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Diyarbakır’da Toprak Şenlendi! 35 Bin Dekar Dikildi

Diyarbakır’da Toprak Şenlendi! 35 Bin Dekar Dikildi

featured
service

“Bu ürün, özelikle yağ sanayisinde kullanılan bir ürün olmakla beraber, yağı alındıktan sonra geriye kalan yüzde 35’e yakın protein içermesi nedeniyle hayvan beslenmesi, özelikle kanatlı sektörünün yem hammaddesinin temel katkılarından bir tanesi” diyen Atalar, şöyle konuştu:

“Böyle bir özelliği var. Bu değerli bir ürün. Ülkemizin ithalat yaptığı, ihtiyacımız olan bir ürün. Bunun yanı sıra ekimi yapılan tarlada toprağı iyileştirme yönünde çok ciddi katkısı var. Bakanlığımızın bu yıl uygulamaya koyduğu yeni tarımsal üretim modeline göre artık iki sene üst üste pamuk ekimi gerçekleştirilmeyecek. Dolayısıyla pamuktan sonra farklı bir ürün ekilmesi gerekecek.”

Gelecek yıllarda soyada çok ciddi ekim alanlarına ulaşılabileceğini kaydeden Atalar, “Şu an aldığımız tahmine göre tarlada 500 kilogramın üzerinde verim elde edilecek. Eğer bu şekilde sonuçlanırsa önümüzdeki yıllarda Diyarbakır genelinde çok ciddi ekim alanlarına ulaşılacağı aşikardır. Üründe pazarlama sorunu yok, tercih edilen ve aranan bir ürün” ifadelerini kullandı.Etkinliğe çok sayıda üretici katıldı.

Kaynak: İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır’da Toprak Şenlendi! 35 Bin Dekar Dikildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz