1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar’dan önemli açıklamalar

Doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar’dan önemli açıklamalar

featured
service

Bayraktar, Karadeniz’deki gaz keşfinden sonra üretimin devam ettiğini ve şu anda 6 milyon metreküp gaz üretimi yapıldığını açıkladı. Bu miktarın 2 milyon 600 bin konutun doğalgaz ihtiyacını karşıladığını belirten Bakan, hedeflerinin üretimi 10 milyon metreküpe çıkararak 2025’in ilk çeyreğinde 4 milyon konutun gaz ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili Çalkın: Doğalgaz çalışmaları yeniden başladı

Bakan Bayraktar, Karadeniz’de sadece doğalgaz değil, petrol kaynaklarının da olabileceğine inandıklarını dile getirdi. Yeni sondajlarla bu hedefe ulaşmayı planladıklarını ifade eden Bayraktar, Karadeniz’de yapılacak keşif çalışmalarının önümüzdeki yıllarda hız kazanacağını belirtti.

Enerji maliyetlerinin yüksek olduğu bir dönemde vatandaşların faturalarına yönelik devlet desteklerinin devam edeceğini açıklayan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60’ının devlet tarafından karşılandığını belirtti. Bu desteğin, imkanlar doğrultusunda önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.

Ev sahibi ile tartıştı, doğalgazı açıp binayı havaya uçurdu

Bakan Bayraktar, enerji tüketimi konusunda yeni bir faturalandırma modeline geçileceğini duyurdu. Yüksek tüketim grubuna giren abonelerin, destekten muaf tutulacağı bir sistem üzerinde çalışıldığını ifade eden Bakan, “Tüketim seviyesi belirli bir düzeyin üzerine çıkan grupların, maliyetlerine katlanmasını hedefliyoruz” dedi. Bu yeni modelin 2025 yılında uygulanması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar’dan önemli açıklamalar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz