1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolandırıcılardan Yeni Tuzak: “Ödenmemiş Borcunuz Var” Diyerek Dolandırıyorlar

Dolandırıcılardan Yeni Tuzak: “Ödenmemiş Borcunuz Var” Diyerek Dolandırıyorlar

featured
service

KOPYA SİTE YÖNTEMİYLE DOLANDIRIYORLAR

Sahte e-postalarla mükelleflerin, kredi kartı bilgilerini ve şahsi verilerini ele geçirmeye yönelik dolandırıcılık girişimlerine maruz kaldıkları ifade edildi. GİB, bu tür e-postalara itibar edilmemesi gerektiğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Ayrıca, sahte e-posta alan mükelleflerin, Vergi İletişim Merkezini (VİMER-189) arayarak bilgi alabilecekleri belirtildi. GİB, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını ve resmi kanallar dışında işlem yapmamalarını tavsiye etti.

GİB, yaptığı açıklamada, bazı ulusal medya organlarında yer alan haberler ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda, mükelleflere Başkanlık adına sahte e-postalar gönderildiğinin tespit edildiğini bildirdi. Bu e-postalarda, vergi borcu olduğu belirtilerek, mükelleflerin Dijital Vergi Dairesi’nin (https://dijital.gib.gov.tr) kopyası olan sahte bir siteye yönlendirildiği vurgulandı.

Başkanlık, mükelleflerin mağduriyet yaşamaması için işlemlerin ve ödemelerin yalnızca GİB’in resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolandırıcılardan Yeni Tuzak: “Ödenmemiş Borcunuz Var” Diyerek Dolandırıyorlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz