1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolapları doldurun yüzde 43,6 zam geliyor! TÜSEDAD duyurdu: Rekor artış kapıda

Dolapları doldurun yüzde 43,6 zam geliyor! TÜSEDAD duyurdu: Rekor artış kapıda

featured
service

Süt fiyatlarında yeni zam beklentisi oluştu. TÜSEDAD’ın çiğ süt hakkında yaptığı açıklamanın ardından, sütün tavsiye fiyatına zam talebi yapıldı. Zam talebi yüzde 43,6 oranında yapılırken, güncel fiyatlar paylaşıldı. Temmuz ayında gelen zam sonrasında 17,54 TL olan çiğ süt üretim maliyetinin tavsiye fiyatı 21,05 TL olarak belirlenmesi gerektiği açıklandı.

Maliyetlerin arttığını açıklayan TÜSEDAD; yem, elektik ve mazot fiyatlarında ciddi bir artış görüldüğünü söyledi. Süt konusunda önemli bir rol oynayan elektrik ve mazot artışlarıyla çiğ süt üretim maliyetinin yüzde 3,2 oranında arttığını vurguladı. Reforme inek ve düve kesim fiyatlarındaki düşüşün süt üreticilerine olumsuz bir şekilde yansıdığı belirtildi.

Süt maliyetinin üzerinde yüzde 20 kar eklenerek güncel fiyatın 21,05 TL olması gerektiği duyuruldu. Fiyatın güncellenmesiyle, sektörde dengelerin oluşacağı, hem et hem de çiğ süt üretiminin sürdürülebileceği açıklandı. Ulusal Süt Konseyi (USK) açıklamasına göre 1 Mayıs 2024 itibariyle, güncel tavsiye fiyatı 14,65 TL olurken, TÜSEDAD’ın önerisine göre yüzde 43,6 oranında bir artış bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolapları doldurun yüzde 43,6 zam geliyor! TÜSEDAD duyurdu: Rekor artış kapıda
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz