Dolar hakkında yapılan tahminler risk içeriyor! O ekonomist tüm riski göze alarak açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FED faiz kararı sonrası dolar kuru hareketlendi ve 26.87 lira seviyesine kadar yükseldi. Bu vaziyet, yatırımcıların doların geleceği hakkında endişelerini çoğaldırdı ve doların 30 TL olabileceği spekülasyonlarını birliktesi getirdi. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, doların geleceği hakkında flaş bir bülten yaparak kendi öngörülerini paylaştı.

Prof. Dr. Demirtaş, dolarda beklediği yeni seviyeleri açıkladı ve bu seviyelerde tehlikeyi göze alanların hasılatlı çıkabileceğini belirtti. Ancak, açıklamasında net bir varsayımda bulunmadı ve doların ne doğrultuya gideceği hakkında kesin bir ifade kullanmadı.

Özgür Demirtaş, doların 28 TL olacağını ve bu yükseliş trendinin devam edeceğini belirtmiştir. Bu hipotezin reelleşmesi için büyük bir tehlike almak gerekecektir. Dolar kurunun düşüp yükseleceği mevzusundaki meçhullük, yatırımcıları huzursuz etmektedir. Bu sebeple, doların geleceği hakkında net bir hipotez yapmak şu evrede güç görünmektedir.

Piyasalarda doların ne doğrultuya gideceği mevzusunda değişik hipotezler ortaya atılmaktadır. Bu mevzuda sık sık dolar varsayımlarıyla gündeme gelen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, beklediği yeni dolar seviyesini açıkladı.

Özgür Demirtaş, İzmir’de talebeleriyle toplanarak doların çoğalmasının yanlış olduğunu ve yabancı yatırımcıların böyle bir gidişatta ülkeye gelmeyeceğini söyledi. Demirtaş, doların en düşük 25 lira seviyelerinde olması gerektiğine inandığını belirtti.

Temmuz ayında minimum fiyata yapılan zam sonrasında doların 28 lira seviyelerine çıkması gerektiğini korundu ve ihracatçıların azıcık gevşemesi gerektiğine dikkat çekti. Hükümetin kendisini sıkıştırdığını ifade eden Demirtaş, doların beklenen seviyelere çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Not: Bu bir uzman yorumudur. Yatırım nasihati değildir

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar hakkında yapılan tahminler risk içeriyor! O ekonomist tüm riski göze alarak açıkladı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz