Dolar neden yükseliyor? Ekonomist Eğilmez, nedenlerini tek tek saydı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt dışından düşük faizle döviz getiren yatırımlar, bu parayı Türk lirasına çevirip yüksek faizli mevduat veya devlet tahvili alarak kar elde ediyorlar. Bu durum Türk lirasına olan talebi artırırken, dövize olan talebi düşürüyor ve kura aşağı yönlü baskı uyguluyor.

Citibank’ın Türkiye’den çıkış kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimine yönelik sözleri, yatırımcılar arasında sonbaharda faiz indirimi beklentisi yarattı. Bu durum, Türk lirası varlıklarından çıkışı ve kura yukarı yönlü baskıyı tetikledi.

Artan enflasyon, Türk lirasının değer kaybına yol açıyor. Bu durum da yatırımcıların Türk lirası varlıklarına olan ilgisini azaltıyor ve kura yukarı yönlü baskı uyguluyor.

Eğilmez, enflasyonun sadece faizle çözülebilecek bir sorun olmadığını, köklü yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu da vurguladı. Ekonomist, Bankacılık reformu, kamu mali disiplininin sağlanması ve AB ile tam üyelik müzakereleri gibi adımların atılması, geleceğe yönelik olumlu beklentiler yaratarak enflasyonun ve kurdaki dalgalanmaların kontrol altına alınmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar neden yükseliyor? Ekonomist Eğilmez, nedenlerini tek tek saydı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz