1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolar uçurumdan dönecek! Yatırımcılara çok büyük ters köşe: “Dolarda plan değişti”

Dolar uçurumdan dönecek! Yatırımcılara çok büyük ters köşe: “Dolarda plan değişti”

featured
service

Pimco’nun gelişmekte olan ülke piyasalarından sorumlu yöneticisi Pramol Dhawan, Reuters’a yaptığı açıklamaları işaret eden Zelyut, “TCMB’nin kısa vadede sıkı para politikasını koruyacağını düşünüyoruz, Türk varlıklarına olumlu bakışımız devam ediyor” sözlerini hatırlattı.

Merkez Bankası’ndan gelen yüksek faiz politikaları ile birlikte zamlar ve vergilerin halk tarafından fazlasıyla hissedildiğini aktaran Zelyut, Merkez Bankası’nın döviz ve lira politikasını daha da belirgin hale getirdiğini söyledi. Sermaye akışının doları düşüreceğini vurgulayan Zelyut, kesin olarak öngörmenin zor olduğunu aktararak bir ABD’li fon yöneticisinin açıklamalarını işaret etti. Merkez Bankası’nın yüksek faiz politikasını sürdüreceğini dile getiren Zelyut, Avrupa ve Amerika’dan sermaye gruplarının ilgisinin sürdüğünün altını çizdi.

Zelyut, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Saudi Fund for Development ile 5 milyar dolarlık depo alım işlemini karşılaştırırken mutabakatla sonlandırıldığını da söyledi. Bu durumun Merkez Bankası’nın yüksek faiz açısından güçlendiğini dile getiren uzman isim, dolar rakamlarının düşeceğini söylemenin pek de mümkün olmadığını belirterek Merkez Bankası’nın durumunun güçlendiğini vurguladı.

Yaşanan gelişmeler karşısında yatırımcıların nasıl bir yol izlemesi gerektiği ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Zelyut, “Rezervler güçleniyor, tabii bu rakam yeterli değil ama en azından bir uçurumdan dönüşü simgeliyor. Bu durum yıl sonunda 39-42 bir dolar kuru aralığına işaret ediyor. Dolardan ziyade altını götürecek olan FED’in faiz indirimi olabilir. Ama bu da altın için çok büyük artılar yaratmayabilir. Peki borsa? Gri listeden çıkma kararı ve not artırımlarına baktığımızda seçerek hisse almak gerekir. Doların baskılandığı bir dönemde ağırlığın seçerek doğru hisselere yatırım olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar uçurumdan dönecek! Yatırımcılara çok büyük ters köşe: “Dolarda plan değişti”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz