1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Döviz Kurlarında Son Durum: Dolar/TL Yatay Seyir İzliyor

Döviz Kurlarında Son Durum: Dolar/TL Yatay Seyir İzliyor

service

Dolar/TL, yeni güne yatay bir seyirle başlarken, 33,9830 seviyesinden işlem görüyor. Önceki gün düşüş eğilimi izleyen dolar/TL, günü 33,9136’dan kapatmıştı.

Bu sabah saat 10.30 itibarıyla, dolar/TL önceki kapanışa göre yüzde 0,2 yükselerek 33,9830’dan işlem görmeye başladı. Aynı süre zarfında avro/TL yüzde 0,4 artışla 37,7028’ye, sterlin/TL ise yatay seyirle 44,6370’tan satılmaya devam ediyor.

Dolar endeksi, önceki kapanışa paralel olarak 101,1 seviyesinde. ABD’de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri sonrasında, piyasada artan “yumuşak iniş” beklentileri risk algısını azaltmakta.

Güç kaybeden istihdam verileri ve ekonomik büyüme rakamları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentileri de zayıflatmakta.

Dün açıklanan verilere göre, ABD’de ÜFE, Ağustos ayında aylık yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 1,7 artış gösterdi. Çekirdek ÜFE ise, yüzde 0,3 ve yüzde 2,4 artarak piyasalardaki bu beklentileri destekler nitelikte.

Analistler, yurt içinde veri gündeminin ve yurt dışında Avro Bölgesi sanayi üretimi ile ABD’deki Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini bildirdi. Teknik açıdan, dolar endeksi için 101 seviyesi destek, 102 seviyesi ise direnç konumunda görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Döviz Kurlarında Son Durum: Dolar/TL Yatay Seyir İzliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz