1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisine iyimser bakış

Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisine iyimser bakış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rapora göre, bölgedeki yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerde bu yıl yavaşlama bekleniyor. Zayıflayan küresel ekonomi, sıkı para politikası, Çin’deki yavaşlama ve düşük emtia fiyatlarının baskı yarattığı belirtiliyor. Geçen yıl bölge ekonomisinin yüzde 3,3 büyüdüğü ancak bu yıl yüzde 2,8’e gerilemesi bekleniyor.

Gelecek yıl ise yüzde 2,7 büyümesi tahmin ediliyor. Dünya Bankası’nın ocaktaki tahminlerine göre ise bu yıl yüzde 2,4 ve gelecek yıl yüzde 2,7 büyüme öngörülmüştü.

Rapor, Avro Bölgesi ve diğer ticaret ortaklarında beklenenden daha yavaş bir toparlanma olabileceğine dikkat çekiyor. Kısıtlayıcı para politikaları ve jeopolitik gelişmelerin olumsuz etkisiyle büyümenin daha da yavaşlayabileceği uyarısında bulunuluyor.

Ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, salgın ve yaşam maliyeti krizinin bölgenin toparlanmasını geciktirebileceği belirtilirken,eEnflasyonun ise düşüşe geçtiği ve yaşam maliyeti krizinin hala devam ettiği vurgulandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Türkiye ekonomisine ilişin değerlendirmelerin de yer aldığı raporda, ülke ekonomisinin bu yıl 3 ve gelecek yıl yüzde 3,6 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası, ocaktaki tahminlerinde Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,9 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Raporda, makroekonomik konsolidasyon çabalarının yurt içi talebi kısıtlamasının beklendiği aktarıldı.

Bankanın raporunda, “Sıkı para politikasının etkisiyle enflasyonun mayısta zirve yaptıktan sonra kademeli olarak gerilemesi beklenirken, net ihracatın artan katkısıyla 2024 yılından itibaren cari dengenin iyileşmesi öngörülüyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisine iyimser bakış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz