1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya Ona ‘Süper Meyve’ Diyor: Türkiye’de Hasadı İlk Kez Yapıldı Kilosu 200 Lira!

Dünya Ona ‘Süper Meyve’ Diyor: Türkiye’de Hasadı İlk Kez Yapıldı Kilosu 200 Lira!

featured
service

Gümüşbaş, Bedesten köyündeki arazisinde yetiştirdiği aronyadan yaklaşık 7 ton ürün elde ettiklerini ve bu meyvenin tıbbi özellikleri sayesinde ilaç sanayisinde de kullanıldığını belirtti. Aronya meyvesi, taze olarak tüketildiği gibi sağlık sektöründe de büyük talep görüyor. Kilosu 200 TL’den satılan bu değerli meyve, aynı zamanda birçok hastalığa karşı koruyucu özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Aronya’nın bir kısmını perakende olarak sattıklarını anlatan Gümüşbaş, “Aronya, tıbbi aromatik özellikleriyle bilinen bir meyve. Özellikle diyabet ve kanser hastalarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kurutulmuş aronyayı da talep olması durumunda toptan alıcılarımıza göndereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Aronya meyvesinin kilogramını Kırıkkale’de tanıtım amaçlı 200 TL’den satışa sunduklarını belirten Gümüşbaş, kuru meyvenin fiyatının ise henüz belirlenmediğini ifade ederek, “İnternet üzerinden satış fiyatları 300-350 TL arasında değişiyor, ancak biz tanıtım amacıyla daha düşük bir fiyattan sunacağız” dedi.

Türkiye’de henüz yaygın olmayan bu meyvenin Marmara Bölgesi’nde yoğun olarak yetiştirildiğini belirten Gümüşbaş, “İç Anadolu’da çok aşırı yok, Kırıkkale’de de şu anda bu işi ben tek yapıyorum. Onun haricinde çok yaygın değil.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Ona ‘Süper Meyve’ Diyor: Türkiye’de Hasadı İlk Kez Yapıldı Kilosu 200 Lira!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz