1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünyaca Ünlü Firma Bu İlçemize Gözünü Dikti: Taşından Toprağından Altın Fışkırıyor

Dünyaca Ünlü Firma Bu İlçemize Gözünü Dikti: Taşından Toprağından Altın Fışkırıyor

featured
service

BÖLGEDE 35 TONUN ÜSTÜNE REZERV BEKLENİYOR

Bickford, Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Öksüt köyünde bulunan altın madeninin yıllık 6 tonun üzerinde üretim gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye genelindeki toplam altın rezervlerinin dikkate alındığında, yakın gelecekte yıllık altın üretiminin 100 tonlara ulaşabileceğine inandıklarını ifade etti.

Yaklaşık 66 bin nüfusa sahip Develi ilçesine, bu projelerde çalışmak üzere çok sayıda işçi getirilirken, yapılan araştırmalar sonucunda bölgede 35 tonun üzerinde altın rezervi bulunduğu açıklandı.

Bickford, “Bu bölge, 20 yıl öncesine kadar önemli bir mineral kuşağı olarak görülmüyordu. Ancak şimdi Türkiye’nin maden potansiyelinin küresel ölçekte büyük bir dikkatle izlendiğini görüyoruz. Ülkenin şu anda 40 ton civarında olan yıllık altın üretiminin, gelecekte 100 ton seviyelerine ulaşacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Centerra Gold Türkiye Ülke Müdürü Davit Bickford, altın yataklarına sahip ülkelerin ekonomik açıdan büyük avantaj sağladığını vurgulayarak, Türkiye’de 20’den fazla altın madeni operasyonu yürütüldüğüne dikkat çekti. Bickford, Develi’deki altın potansiyelinin büyük olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyaca Ünlü Firma Bu İlçemize Gözünü Dikti: Taşından Toprağından Altın Fışkırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz