Hitit Seramik’in kurucusu İbrahim Hizal’ın 2017 yılında ani vefatının ardından, şirket büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. 2017 yılında göreve gelen yeni yönetim, Türk lirasında yaşanan büyük değer kayıpları ve pandemi sürecinde başlayan ekonomik sorunlara karşı yeterli direnç gösteremedi. İstanbul’daki genel merkezi ve Uşak’taki fabrikası ile 800’den fazla çalışana sahip olan dev şirket, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından geçici mühlet kararı ile koruma altına alındı.
Konkordato süreci, şirketin mali tablolarını incelemek üzere 3 kişilik konkordato komiser heyeti oluşturulmasını gerektirdi. Heyet, Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi Cengiz Özübek, İcra İflas Hukukunda Uzman Prof. Dr. Ali Cem Budak ve Araştırma Görevlisi Buğra Kaan Çakıroğlu’ndan oluşacak. Bu heyet, şirketin iflas edip etmeyeceğine dair rapor hazırlayacak.
Hitit Seramik, konkordato sürecine girilmesinin temel nedenleri arasında pandemi sonrası başlayan ekonomik belirsizlikleri gösterdi. Şirket yetkilileri, Avrupa Birliği’nde artan gümrük vergilerinin, TL’nin değer kaybının ve yüksek faiz oranlarının kısa vadeli ödemelerde zorluk yarattığını vurguladı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kamuoyunun bilgisine, Hitit Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, 1991 yılından bugüne Türkiye, Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika’daki iş paydaşlarımıza hizmet vermekteyiz. 33 yıllık geçmişimizle, vizyoner bakış açımız ve özgün tasarımlarımızla kalite kriterlerinden taviz vermeden üretim yapıyoruz.”
Açıklamada, pazar koşullarına uyum sağlamak, mevcut ödeme yapısını sürdürülebilir hale getirmek ve yasal süreçleri devreye sokmak adına yönetim kurulunun yeniden yapılandırma sürecini başlattığı ifade edildi. Hitit Seramik, milli bir değer olarak Türk markası kimliğini korumak için bu süreci kararlı adımlarla yürüteceğini vurguladı.
Yorumlar kapalı.