1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Edirne’de Sera Alanının Genişletilmesi İçin Devlet Desteği

Edirne’de Sera Alanının Genişletilmesi İçin Devlet Desteği

featured
service

Edirne’de, tarımsal üretimi artırmak amacıyla sera alanının devlet desteğiyle 500 dekara çıkarılması hedefleniyor. Valilik tarafından yürütülen projeler, Edirne’nin tarihsel sebzecilik ve meyvecilik potansiyelinin yeniden canlandırılması için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Vali Yunus Sezer, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nin katkılarıyla hayata geçirilen “Sera Kurulumu Projesi” çerçevesinde Sazlıdere köyünde kurulan seraları ziyaret etti. Projede, İl Özel İdaresi’nin sağladığı %75 bütçe desteği dikkat çekiyor. Sezer, üreticilerle bir araya gelirken seralar hakkında bilgi aldı.

Açıklamalarında Edirne’nin geçmişte seracılığın merkezi olduğunu belirten Sezer, son yıllarda sebze ve meyve üretiminde yaşanan düşüşe dikkat çekti. Hedeflerinin Edirne’yi hem yerel hem de dış pazara, özellikle İstanbul’a hitap eden bir konuma getirmek olduğunu ifade etti.

Vali Sezer, ilkbaharda 40 üreticiye sera kurulumu yapılırken, ikinci aşamada 30 sera için ihale gerçekleştirileceğini söyledi. Üçüncü aşamada ise Edirne’de 500 dekar sera kurulumu gerçekleştirme hedefi ortaya konuyor. Şu an için 100 dekar sera hedefinin yakalandığını kaydeden Sezer, hedeflerinin çiftçilerin yıl içinde birden fazla ürün elde etmesi olduğunu belirtti.

Sezer, Sazlıdere’de yetiştirilen biberin geçmişte İstanbul pazarına satıldığını vurguladı ve Karaağaç’ın sebze ve meyve üretiminde merkezi bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bu alanlardaki potansiyeli yeniden canlandırmak için projelere ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edirne’de Sera Alanının Genişletilmesi İçin Devlet Desteği
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz