1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ekonomide yeni dönem: Puanlama sistemi geliyor

Ekonomide yeni dönem: Puanlama sistemi geliyor

featured
service

CNBC-e’nin haberine göre, yeni sistemde, teşviklerin performansı puanlanacak. Yetkililer bu sayede kaynakların daha etkin kullanılacak olan yatırımcıların hangi teşvikin kendileri için daha uygun olduğunu daha kolay bir şekilde görebileceğini öngörüyor.

Planlamaya göre, yüksek teknoloji, kritik mineraller ve doğrudan yatırımlar gibi alanlar, yeni dönemde en fazla desteklenecek alanlar arasında. Ayrıca, bölgesel gelişme dengesizliklerini gidermek için bölgesel teşvikler de gözden geçirilecek.

Yetkililer, yatırım ihtiyacı tespit edilen alanlarda dünyanın önde gelen şirketleriyle temasa geçerek aktif bir yatırım çağırma süreci başlatacakları iddiasında. Bu sayede yabancı sermaye girişinin artırılması planlanıyor.

Bunlar arasında yatırım taahhütlü avans kredileri var. Bu uygulama ile yatırımcıların daha kolay finansmana ulaşması sağlanarak yatırımların artırılması öngörülüyor. Bu teşviklerin performansının kamu tarafından yakından izlenerek puanlanması planlanıyor.

Ekonomistler, yeni teşvik sisteminin başarılı olması için şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanması gerektiği vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekonomide yeni dönem: Puanlama sistemi geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz