1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ekonomistler Beklentilerini Açıkladı… Enflasyon Verileri Tüm Dengeleri Değiştirecek!

Ekonomistler Beklentilerini Açıkladı… Enflasyon Verileri Tüm Dengeleri Değiştirecek!

featured
service

CNBC-e’de yer alan habere göre; Reuters’ın 19 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği anketinde, enflasyonun 2024’ün sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yüzde 38 tahmininin üstünde yüzde 43 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği yer aldı. Yıl sonu tahminleri bir önceki ankete göre sınırlı yükselse de anlamlı bir değişim göstermedi. Ankette aylık tahminler yüzde 2 ile yüzde 2,8 arasında yer alırken yıl sonu tahmin aralığı ise yüzde 41 ve yüzde 45 aralığında oynuyor.

Yılbaşında yapılan fiyat ayarlamaları ve asgari ücret zammının etkisiyle ocak ve şubat ayında TÜFE aylık yüksek artış göstermişti. Mart ve nisan ayında TÜFE görece yavaşlasa da beklentilerin üzerinde seyretti. Mayıs ayında ise TÜFE aylık yüzde 3,37 artarak yıllık bazda yüzde 75,45 zirvesine ulaştı. Haziran ayında aylık fiyat artışları da yüzde 2’nin altına düştü ve TÜFE yıllık olarak yüzde 71,60 seviyesinde gerçekleşti.

Temmuz ayında yıl ortasında sigara ve akaryakıt zamları başta olmak üzere vergi ve yönetilen fiyatlardaki artış sebebiyle enflasyon aylık hızlanarak yüzde 3,23 arttı. Fakat yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 61,78’e geriledi. Enflasyon ağustosta eğitim kalemi öncülüğünde aylık yüzde 2,47 artarken, yıllık enflasyon yüzde 51.97’ye geriledi.

Kaynak: CNBC-e

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekonomistler Beklentilerini Açıkladı… Enflasyon Verileri Tüm Dengeleri Değiştirecek!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz