Elektriğe Yüzde 38 Zam Sarayı Etkilemedi: Işıkları 24 Saat Yanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözcü’den Zekeriya Albayrak’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da olmasa da 1150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tüm ışıkları yanmaya devam ediyor. Erdoğan 6 Temmuz’a kadar Kazakistan ve Azerbaycan gezisinde olacak ama ışıklar gece gündüz yanmayı sürdürüyor. Sözcü, Çarşamba günü saat 21.00’de, perşembe sabaha karşı 00.45’de ve ardından da 04.50’de 3 kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı fotoğrafladı. Her üç saat diliminde de Saray’ın ışıklarının tümünün yandığı görüldü.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, hafta başında “Saray’ın elektrikleri sabaha kadar yanıyor ve her ay 14 bin konut kadar elektrik harcıyor. Zamlar Saray’ı etkilemiyor. Orası yine ışıl ışıl” diye tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik giderleri, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin mal ve hizmet alım giderlerine tahsis edilen ödenek kaleminden karşılanıyor. Bu ödenek kalemi elektrik faturalarının yanı sıra su, akaryakıt, yakacak, temizlik ve bahçe malzemeleri, yiyecek içecek, haberleşme taşıma, kira, temsil ağırlama, sosyal tesislerin bakım ve onarım giderleri, tedavi giderleri ve bilgisayar alımı gibi birçok harcama için kullanılıyor. Bu kalem için ayrılan kaynak geçen yıla göre yüzde 81 oranında artırılarak 3 milyar 822 milyon TL’den 6 milyar 931 milyon liraya çıkarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektriğe Yüzde 38 Zam Sarayı Etkilemedi: Işıkları 24 Saat Yanıyor!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz