Elektrikli araçların havası erken söndü! 4 yılda satışlarda büyük düşüş: Nedeni ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DonanımHaber’de yer alan haberde,e lektrikli araçlara olan ilgi azalmasının tek bir sebebi bulunmuyor. Araştırmaya katılanların büyük bir kısmı (%72), elektrikli araçların geleneksel araçlara göre daha yüksek bir başlangıç maliyeti gerektirdiğini belirtiyor. Sektör verileri de, ortalama bir elektrikli aracın hala içten yanmalı bir araçtan daha pahalı olduğunu doğruluyor, ancak fiyat farkı giderek azalıyor.

Araştırmada, katılımcıların yüzde 36’sı elektrikli araçların şarj maliyetinin içten yanmalı araçlara göre daha düşük olduğunu düşünürken, yüzde 28’i şarj maliyetlerinin daha yüksek olduğunu, yüzde 32’si ise maliyetlerin neredeyse aynı olduğunu ifade ediyor. Bu durum, tüketicilerin şarj maliyetleri konusunda bölünmüş olduğunu gösteriyor.

Elektrikli araçların güvenilirliği konusunda da endişeler bulunuyor. Katılımcıların yarısı, elektrikli araçları daha az güvenilir bulduğunu belirtirken, bu oranın 2021’e göre yüzde 16 arttığı gözlemleniyor. En büyük endişe ise yeterli şarj istasyonunun olup olmaması. Pew Research Center, katılımcıların yüzde 56’sının gerekli altyapının yetersizliği konusunda endişe duyduğunu belirtiyor.

elektrikli-2.png​​​​​​​

Bu ilgi düşüşü sadece ABD’ye özgü değil. AlixPartners ve Goldman Sachs gibi firmaların araştırmaları, küresel olarak benzer endişelerin var olduğunu gösteriyor. AlixPartners’ın çalışmasında, Çinli katılımcıların yüzde 97’si bir sonraki araçlarının muhtemelen elektrikli olacağını ifade ediyor. ABD ve Avrupa’daki kullanıcılar için bu oranlar sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 45 seviyesinde kalıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrikli araçların havası erken söndü! 4 yılda satışlarda büyük düşüş: Nedeni ortaya çıktı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz