1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elektrikli otomobiller kelepir mi olacak? İkinci elde satarken benzinliye göre değer kaybı fazla mı?

Elektrikli otomobiller kelepir mi olacak? İkinci elde satarken benzinliye göre değer kaybı fazla mı?

featured
service

Elektrikli araçlarla ilgili pek çok farklı düşünce dolanırken gerçek olmayan yanılgılar da herkesi tedirgin etmeye yetiyor. Elektrikli araçların kullanım süresi sona erdiğinde çöp olacakları düşüncesi herkesi yanlış bir algıya sürüklüyor. Gelişen batarya teknolojisi ve ar-ge faaliyetleri ile birlikte mevcut elektrikli araçlar sürekli olarak güncellenebilmektedir. Bunun yanı sıra batarya vizyonu ve yenisiyle uyumlu hale getirilebilir bir teknolojiye sahip olan elektrikli araçlar güncel bir şekilde satışa çıkarılabilmektedir.

İkinci el araçlarda değer kaybı olup olmadığı ise sürücülerin aklını karıştıran en önemli soruların başında yer alıyor. Elektrikli araçlardaki değer kaybı geleneksel içten yanmalı araçlara göre daha sınırlı düzeyde kalmaktadır. Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobillerin değer kaybının benzinli bir otomobile göre çok daha düşük olduğu görülmektedir. Elektrikli araçlardaki düşük ÖTV avantajı da 2 elde değer kaybına en az seviyeye düşürüyor.

Elektrikli araçların gelecekte çöp olacağı veya ikinci elde büyük değer kaybı yaşanacağı yönündeki düşünceler ise gerçeği yansıtmıyor. Bu araçlar teknolojik gelişmelerle sürekli güncellenebilirken ikinci el piyasada da değer kaybı yaşaması söz konusu değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrikli otomobiller kelepir mi olacak? İkinci elde satarken benzinliye göre değer kaybı fazla mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz