1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elinde 1 dolar bile olanlar dikkat! O rakama kadar çıkacak: 3 dev bankadan dolar tahmini geldi

Elinde 1 dolar bile olanlar dikkat! O rakama kadar çıkacak: 3 dev bankadan dolar tahmini geldi

featured
service

Dünya devi bankalardan dolar kuruna dair yeni tahminler paylaşıldı. Yıl sonu tahminlerini revize eden bankaların ardından ABD’li yatırım bankası JP Morgan’dan da yeni tahmin geldi. Yıl sonu için dolar kurunda düşüşü işaret eden JPMorgan 35,5 TL’yi işaret etti. Dünya devlerinden bir diğer banka Bank Of America ise yıl sonu için 38 TL tahmininde bulundu. Son olarak İngiltere merkezli HSBC 37-40 TL seviyesinde olacağı öngörüsünde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan (TCMB) 12 aylık döviz tahmini paylaşıldı. Mayıs ayında yapılan piyasa katılımcıları anketine göre, 12 ay sonra döviz kuru tahmini 41,80 TL olarak belirlendi. Küreselde yankı uyandıran tahminler birbiri ardına geliyor.

Politika faizi ve enlfasyondaki güvene dikkat çeken JPMorgan, dolar kurunda yıl sonu tahminlerini güncelledi. Yıl sonu dolar beklentisi 36 TL olurken, son güncellemeyle 35,5’e geriledi. Enflasyon tahmininde de bulunan JPMorgan, 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25 seviyelerini işaret etti.

tl-dolar-1.jpg

Türkiye ekonomisini değerlendiren Bank Of America (BofA) dolar ve enflasyon tahminlerini paylaştı. Türk lirasını işaret eden banka, istikrar için yaz aylarında da dolarizasyonun tersine dönme eğiliminin devam edebileceğini vurguladı. Yıl sonuna dolar kurunun 38 TL seviyesine geleceğine dair öngörülerini paylaştı.

13 Mayıs tarihinde notlarını paylaşan HSBC stratejistleri, yıl sonu için tahminlerini paylaştı. Dolar kurunda yukarı yönlü hamleler olacağını öngörerek, 36 TL olacağına dair tahminlerinde değişikliğe gitmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elinde 1 dolar bile olanlar dikkat! O rakama kadar çıkacak: 3 dev bankadan dolar tahmini geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz