1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elini Çabuk Tutmayan Yandı: Bunu Yapmayanların Faturası Büyük Artacak

Elini Çabuk Tutmayan Yandı: Bunu Yapmayanların Faturası Büyük Artacak

featured
service

ATV Haber’e konuşan kombi ustası Kadir Bedel, “Bakımı yapılan kombiler daha verimli çalışır, bu da yakıt tasarrufu sağlar” dedi. Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte kombilerin kışa hazır olup olmadığına dair kontrollerin yapılması gerektiğini belirtti.

Kadir Bedel, “Bakım yapılmazsa, kombinin parçaları arızalanabilir ve hatta kombi değişimi gerekebilir. Peteklerde biriken çamurlu su, kombinin verimini düşürür ve filtrelerin tıkanmasına yol açar. Bu da kombinin daha fazla enerji harcamasına neden olur. Ancak bakım yapıldığında ısı verimi artar ve kombi daha az çalışarak peteklere ısıyı daha iyi iletir. Böylece evdeki ısının daha eşit dağılması sağlanır ve faturalar düşer” şeklinde açıklamada bulundu.

Bedel, kombi bakımının yanı sıra peteklerin de düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini belirterek, “Peteklerin içinde zamanla biriken tortu ve çamur temizlenmediği sürece, petekler yeterince ısınmaz ve yüksek faturalar gelir. Ayrıca, kombi bu ısıyı eve iletmekte zorlanır ve verimi düşer” dedi.

Bedel, dışarıdan bakıldığında kombilerin sağlam görünebileceğini, ancak iç mekanizmasında kir ve tortu birikebileceğini ifade etti. Eğer her yıl düzenli kombi bakımı yapılmazsa, bu durum tüketicilere yüksek maliyetler olarak geri dönebiliyor.

Uzmanlar, kombi ve petek bakımının kış öncesinde mutlaka yapılması gerektiğini hatırlatarak, bu basit adımların yüksek faturaların önüne geçmek için etkili bir çözüm sunduğunu ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elini Çabuk Tutmayan Yandı: Bunu Yapmayanların Faturası Büyük Artacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz