1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekli maaş ödeme tarihleri değişti mi? Haziran ayı emekli maaş ve ikramiyeler ne zaman ödenecek?

Emekli maaş ödeme tarihleri değişti mi? Haziran ayı emekli maaş ve ikramiyeler ne zaman ödenecek?

featured
service

Emekli maaş ödeme tarihlerinin değiştiğine dair çıkan haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, emekli aylık alan vatandaşların ödemelerinin yine aynı günlerde yapılacağı belirtilmiş. Dolayısıyla, emekli maaş ödeme tarihlerinde bir değişiklik söz konusu olmadığı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, emekli aylık alan vatandaşların ödemelerinin yine aynı günlerde yapılacağını ifade etti.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Emekli maaşları her ayın 17’si ile 26’sı arasında hesaba yatırılmaktadır. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri birlikte yatmıştı.

Konuyla ilgili hükümet tarafından henüz bir açıklama yapılmadı fakat geçen yıl olduğu gibi bu yıl da emekli maaşlarının ikramiye ödemeleriyle birlikte hesaplara yatırılması bekleniyor.

Kurban Bayramı ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarına yatırılacağı açıklanmıştı.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Emekli vatandaşlar Haziran ayında Kurban Bayramı nedeniyle maaş ödemelerinin tarihlerini ve bayram ikramiyelerinin tarihlerini yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalara göre 16 milyon emekliye toplam 42 milyar TL ikramiye ödemesi yapılacak. Yapılan duyurulara göre Emekli Sandığı emeklileri ikramiyelerini 10 Haziran, Bağ Kur emeklileri ikramiyelerini 11 Haziran, SSK emeklileri ikramiyelerini 12-13-14 Haziran tarihlerinde hesaplarından alabilecekler. Emekli maaşları ise güncel takvime göre şu tarihlerde yatacak;

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli maaş ödeme tarihleri değişti mi? Haziran ayı emekli maaş ve ikramiyeler ne zaman ödenecek?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz