Emekli maaş zammında masadaki rakam ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 bin TL’ye dayanan açlık sınırı ve yüksek enflasyon nedeniyle hayat pahalılığını en derinden hisseden emekliler, 10 bin TL ile geçinmekte zorlanıyor. Emekliler, ekstra maaş zammı talebini hükümete iletmiş olsa da bekledikleri yanıtı alamadı.

İktidar cephesinden, temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı zammı açıklandı. Emeklilere sadece bir nebze rahatlama sağlayacak bu zam için rakamlar netleşmeye başladı.

Beş aylık enflasyon farkı toplamda yüzde 22,72 olarak belirlendi. Bir aylık verinin de eklenmesiyle birlikte, altı aylık enflasyon farkı kesinleşecek.

Merkez Bankası’nın piyasa anketine göre maaşlara yüzde 25-26 arasında zam yapılması bekleniyor. Uzmanlar ise bu konuda görüşlerini paylaşıyor.

Gazeteci Ekrem Açıkel, canlı yayında emekli maaşları için edindiği kulis bilgisini aktardı. Açıkel, kulis bilgilerine dayanarak yüzde 25 zam gelebileceğini belirtti ve “Öpüp başımıza koyalım” şeklinde yanıt verdi. Açıkel, ayrıca kök maaş sorununa da dikkat çekti.

Açıkel, “Kök maaş sorunu hâlâ çözülmedi. İsterse yüzde 25 zam gelsin, kök maaşınız 7 bin TL, 7 bin 500 TL veya 8 bin TL olduğunda yeniden en düşük emekli maaşını almaya devam edeceksiniz. Kök maaşlar için en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye tamamlanması bekleniyor. Türkiye bu durumu yakından takip ediyor ve biz de sizin adınıza izlemeye devam edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli maaş zammında masadaki rakam ortaya çıktı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz