1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekli Maaşlarında Ciddi bir artış olacak! Masada 3 formül var!

Emekli Maaşlarında Ciddi bir artış olacak! Masada 3 formül var!

featured
service

Emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili uzun süredir bekleyiş devam ediyordu. Emekliler, geçim sıkıntısı çektiklerini ve zamların yetersiz kaldığını dile getiriyorlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılacak zammın ay sonunda belli olacağını söylemişti.

Ancak emeklilerin sabrı taştı ve daha erken bir zam talep ettiler. Bu talebe TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan yanıt geldi. Yıldırım, emekli maaşlarına ciddi bir artış olacağını müjdeledi ve ekim ayında meclis çalışmalarına başladığında bu konunun masada olacağını ifade etti.

Binali Yıldırım, emekli maaşlarına yapılacak zammın nasıl hesaplanacağına dair de ipuçları verdi. Yıldırım, masada 3 formül olduğunu söyledi. Bunlar şöyle:

Yıldırım, bu formüllerden hangisinin uygulanacağının mecliste görüşüleceğini ve en uygun kararın verileceğini belirtti.

Emekli maaşlarına yapılacak zammın yanında, emekliler arasında adalet sağlanması da önemli bir konu. Çünkü emekliler arasında çalışma süresi ve prim ödeme miktarı gibi farklılıklar var. Bu farklılıklar, emekli maaşlarında da büyük uçurumlara neden oluyor.

Binali Yıldırım, bu konuda da bir açıklama yaptı. Yıldırım, emekliler arasındaki makasın daraltılması için çalışmalar yapıldığını ve emeklilerin hak kaybına uğramayacağını söyledi.

Emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili son gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Emeklilerimize hayırlı olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli Maaşlarında Ciddi bir artış olacak! Masada 3 formül var!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz