Emekliler açlığa mahkum! 4 milyon kişi ‘sıfır’ zam alacak – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayınladığı verilerle tartışmaların odağındaki Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK’e göre enflasyon haziran ayında yüzde 1,64; yıllık bazda ise yüzde yüzde 71,60 arttı. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yapılacak zam oranı yüzde 24,73 oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir süre önce yaptığı açıklamada, “Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli var” demişti.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 24,73 zam yapılacak. Fakat bu zamdan milyonlarca emekli faydalanamayacak. Kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ‘sıfır zam’ alacak. Çünkü emekli aylığı 10 bin TL altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarına Hazine yardımı yapılarak 10 bin TL’ye tamamlanıyor. Böylece en düşük emekli aylığı 10 bin TL’ye ulaşıyor.

Kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin sıfır zam almasının nedeni ise yüzde 24,73’lük zam yapıldığı takdirde aylığın yine 10 bin TL’nin altında kalacak olması. Bir SSK veya BAĞ-KUR emeklisinin kök aylığı 7 bin 500 TL ise yüzde 24,73 zam yapılınca aylık 9 bin 354 TL olacak. Kalan eksik kısım Hazine tarafından tamamlanarak aylık 10 bin TL’ye ulaşmış olacak. Aslında bu emekli hiç zam almış olmayacak.

Böylece kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan milyonlarca emekli ‘sıfır zam’ alarak Ocak 2025’e kadar zamsız yaşamını sürdürecek.

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliler açlığa mahkum! 4 milyon kişi ‘sıfır’ zam alacak – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz