Emekliler bayram öncesi isyan etti: Kurban zaten biziz, nasıl kurban keselim!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artvin’in Borçka ilçesinde yaşayan emekli Celal İpek “Vermiş oldukları 3 bin liralık ikramiyeyle tavuk kesemeyiz” diyerek, şunları söyledi:

“Kurban kesme şansımız sıfır, neden vermiş oldukları 3 bin liralık ikramiyeyle tavuk kesemeyiz. Emekli ya da yana gelirimiz olmaz ise zaten kesemeyiz ve et bizim evimize kurbandan kurbana giriyor. Bizim bugün almış olduğumuz maaşla kurban bile kesemeyiz alıyoruz 15 bin lira maaş ve bir kurban tutuyor 25 bin lira e nasıl keseceğiz, bakın ortamı görüyorsunuz pahalılık almış başını gidiyor. Eskiden bir maaşla 4 tane cumhuriyet altını alıyorduk şimdi ise bir tane alamıyoruz ve nasıl geçineceğiz sana soruyorum.”

Emekli Şaban Uyar ise “87 yaşındayım ve bu yaşıma kadar kurbanı kesmişimdir ama inanın bu sene aldığım 10 bin lira ile 20 bin liralık kurbanı nasıl keseyim. Allah sorar bana borçla kurban kesmeyi, yanlış mı diyorum kardeşim. Kurbanda verecekleri 3 bin lirayla ceketin yakasını dikemezsin” dedi.

Emekli Turgut Topal ise “Emekliler zaten kendileri kurban yani nasıl kurban kessinler bilmiyorum. Yani verilen bu ikramiye yetmiyor ve vatandaşın parasıyla vatandaşla dalga geçmenin bir anlamı yok. Verilen ikramiye aldatıcıdır ve hikayedir. İnsanlara para verecekseler düzgün versinler, insanca yaklaşsınlar ve para veriyoruz görüyorsunuz demeyle değil verdikleri parayı bir yere kullanabilsin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliler bayram öncesi isyan etti: Kurban zaten biziz, nasıl kurban keselim!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz