Emekliler için büyük zam iddiası! 10 bin alan bakın ne kadar alacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz’da En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?Ocak 2024’te en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti. Ancak, ekonomik koşullar ve hayat pahalılığı, emeklilerin bu maaşla geçinmesini zorlaştırdı. 31 Mart yerel seçimleri öncesi en düşük emekli maaşı için güncelleme beklentisi vardı, fakat beklenen olmadı. Bu nedenle gözler, Temmuz ayında en düşük emekli maaşına yapılacak zamma çevrildi.

Emekliler, Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ile ilgili önemli bir güncelleme bekliyor. Şu ana kadar net bir açıklama yapılmadı, ancak SGK uzmanlarına göre Temmuz ayında en düşük emekli maaşı emeklilerin refah düzeyini artıracak şekilde ayarlanacak. İlk tahminlere göre en düşük emekli maaşına 6.000 TL’lik seyyanen bir zam yapılacak ve maaş 16.000 TL’ye yükselecek.

En Düşük Emekli Maaşı 16.000 TL Olacak İddiasıTemmuz ayında kök maaş zammı kesin olarak yapılacak. Şu ana kadar elde edilen verilere göre kök maaş zammının enflasyon ve refah payı ile birlikte %30 olacağı tahmin ediliyor. En düşük emekli maaşı ise seyyanen artırılacak.

Sosyal Güvenlik uzmanlarının tahminlerine göre en düşük emekli maaşı 6.000 TL’lik bir artışla 16.000 TL’ye yükselecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda henüz net bir açıklama yapmadı, ancak SGK uzmanlarının iddiaları bile emeklileri heyecanlandırmaya yetti.

Temmuz 2024 Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?SSK ve Bağ-Kur emeklileri, daha önce belirlenen yasalara göre her 6 ayda bir maaş zammı alıyor. Emekli maaş zamları, 6 aylık enflasyon oranına göre yapılıyor. Ayrıca, uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla emeklilere refah payı zammı da ekleniyor. Ocak 2024 itibarıyla emeklilere refah payı dahil yapılan zam oranı %49.25 olmuştu.

Şimdi gözler Temmuz ayına çevrildi ve yeni zam oranları hesaplanmaya başlandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na göre Temmuz ayı emekli zammı %25 olacak. Bu zam oranına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı refah payı da eklenecek. SGK uzmanlarının refah payı beklentisi 5 puan. Eğer bu beklentiler gerçekleşirse, maaş artışının %30 oranında olacağı tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliler için büyük zam iddiası! 10 bin alan bakın ne kadar alacak?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz