1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emeklilere maaş kartını kırdıracak zam! SGK Başuzmanı kötü haberi verdi: İşte emekliye yapılacak zam

Emeklilere maaş kartını kırdıracak zam! SGK Başuzmanı kötü haberi verdi: İşte emekliye yapılacak zam

featured
service

‘Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?’ sorusuna yanıt veren Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, milyonlarca vatandaşa kötü haberi verdi. En düşük emekli maaşı zammında refah payının eklenmeyeceğini ve yüzde 20 oranında zam yapılacağını belirten İsa Karakaş, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Şu anki Tablo; İBRE , Memur emeklisine eşitleme yapılmaması yönünde . Yani Enflasyonun altında %20 zam verilmesi ağırlık kazanmakta….Memur sendikaları, emekli STK’ları belki bu durumu değiştirebilir!!!! Çalışana MEMUR mu? Dediniz onlara enflasyonun altında sadece %20 verilecek. Eşitleme verilmesi yada refah yok….”

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” ifadelerini kullanmıştı.

yeni-proje-2024-05-30t113530-018.jpg

En düşük emekli maaşı Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi beklentileri doğrultusunda gerçekleşirse SSK, Bağ-Kur emeklileri maaşlarına % 25,46 oranında zam alacak. Hali hazırda en düşük emekli maaşının 10.000 TL olduğu biliniyor. Bu oran doğrultusunda yapılan hesaplamalar neticesinde en düşük emekli maaşı da ek bir refah payı artışı yapılmazsa 12.500 TL seviyesine yükselecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere maaş kartını kırdıracak zam! SGK Başuzmanı kötü haberi verdi: İşte emekliye yapılacak zam
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz