Emeklilere olabilecek en kötü haber duyuruldu! Orada çalışanların maaşları kesilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi’nden emeklileri yakından ilgilendiren önemli bir karar geldi. AYM, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Vakfı, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı ve Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı gibi kurumlarda görev alan emekli ve yaşlılık aylığı bağlanmış kişilerin aylıklarının kesilmeyeceğini öngören kuralı iptal etti.

Bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın amacı, genç nüfusun söz konusu kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmesini teşvik etmek olarak belirtildi.

AYM’nin kararında, emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanmış kişilerin bu kurum ve kuruluşlarda yeniden çalışmaları durumunda, çalıştıkları süre boyunca bu aylıklardan yararlanamayacakları yasal olarak öngörüldü. Kararda eşitlik ilkesinin ihlal edildiği vurgulandı.

AYM ayrıca, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı ile Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı’nın yapacağı ödemelerin ve harcırahların mütevelli heyeti tarafından belirlenmesini öngören kuralı da Anayasa’ya aykırı bulup iptal etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere olabilecek en kötü haber duyuruldu! Orada çalışanların maaşları kesilecek

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz