1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emeklileri ilgilendiren duyuru… 6 ay boyunca Türkiye genelinde ücretsiz

Emeklileri ilgilendiren duyuru… 6 ay boyunca Türkiye genelinde ücretsiz

featured
service

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), enflasyon karşısında mevcut maaşlarıyla geçinmekte zorlanan emeklilere destek olmak için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan sağlık uygulamalarının süresi ve kapsamı, bayramdan sonra genişletilecek.

Seçim öncesinde bekledikleri zamları alamayan emekliler, 10 bin lira seviyesindeki maaşlarıyla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile birlikte Türkiye’deki emekli sayısı 16 milyonu aşmış durumda. Ancak emeklilere Hazine’den ayrılan pay her geçen yıl azalıyor.

Mevcut emekli maaşlarıyla sosyal hayata katılmakta ve sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmakta zorlanan emekliler, tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. SGK, bu duruma yanıt olarak, geçtiğimiz yılın sonlarında başlattığı uygulamalarda değişiklik yapmayı planlıyor.

Özellikle emeklilerin fiziksel sağlığını iyileştirmeye yönelik planların süresi uzatılacak ve sağlık çalışmalarının kapsamı genişletilecek. Bu adımlar, emekli vatandaşların daha iyi sağlık hizmetleri almasını ve yaşam kalitelerinin artmasını hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklileri ilgilendiren duyuru… 6 ay boyunca Türkiye genelinde ücretsiz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz