1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emeklilerin merakla beklediği haber: 29 Ekim İkramiyesi bu yıl verilmiyor mu?

Emeklilerin merakla beklediği haber: 29 Ekim İkramiyesi bu yıl verilmiyor mu?

featured
service

Emekliler büyük bir beklenti içindeyken, SGK Uzmanı İsa Karakaş’tan gelen açıklama hayal kırıklığı yarattı. Enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele eden milyonlarca emekli, 29 Ekim’de verilecek bayram ikramiyesini umutla beklerken, Karakaş’tan gelen haber beklentileri boşa çıkardı. “Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verildi” diyen Karakaş, bu yıl ikramiye verilmesinin zor olduğunu belirtti.

Yüksek enflasyon ve artan fiyatlar, özellikle emeklileri derinden etkiledi. Temmuz ayında yapılan zamla maaşlar 12 bin 500 TL’ye çıkarılsa da bu miktar hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldı. 18 bin 969 TL’yi bulan açlık sınırı karşısında emekliler, geçim mücadelesi veriyor. Emeklilerin birçoğu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim’de bayram ikramiyesi bekliyordu. Ancak bu umut, Karakaş’ın açıklamalarıyla suya düştü.

2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL bayram ikramiyesi verilmişti. Bu yıl da benzer bir adımın atılması beklenirken, Karakaş’tan gelen açıklamalar bu beklentiyi boşa çıkardı. Ekonomi yönetiminin sıkı para politikası nedeniyle ikramiye verilmesinin zor olduğu ifade ediliyor.

Zam bekleyen emekliye kötü haber! SGK Uzmanı İsa Karakaş duyurdu

İsa Karakaş, köşe yazısında emeklilerin 29 Ekim’de ikramiye alıp almayacağına dair net bir yanıt verdi. Karakaş, “Şimdiye kadar bu konuda ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verildi. Dolayısıyla bu yıl bir ikramiye ödemesi beklemek pek mümkün görünmüyor” diyerek emeklilere kötü haberi duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilerin merakla beklediği haber: 29 Ekim İkramiyesi bu yıl verilmiyor mu?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz