1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emeklilik Sisteminde O Değişiklik Masada: Çalışanlar İkinci Emeklilik Maaşı Alabilecek

Emeklilik Sisteminde O Değişiklik Masada: Çalışanlar İkinci Emeklilik Maaşı Alabilecek

featured
service

Mevcut durumda, emekli olan çalışanlardan yalnızca sosyal güvenlik destek primi alınırken, yeni düzenleme ile GSS priminin de alınması hedefleniyor. Bu durum, emekli bireylerin sosyal güvenlik sistemine daha fazla katkıda bulunmasını sağlayacak.

Aynı zamanda, Orta Vadeli Program çerçevesinde hayata geçirilecek olan tamamlayıcı emeklilik sistemi de önemli bir yenilik olarak gündeme geliyor. Bu sistem, mevcut bireysel emeklilik sistemine otomatik katılımın genişletilmesiyle oluşturulacak. Çalışanlar, işveren ve devlet desteği ile prim ödeyerek ikinci bir emeklilik hakkı elde edebilecekler.

Mevcut bireysel emeklilik sisteminde çalışanlar, brüt maaşlarının %3’ünü emeklilik hesabına aktarırken, devlet bu miktarın %30’unu katkı sağlıyor. Tamamlayıcı emeklilik sisteminde ise işverenin de katkı sağlaması bekleniyor. Bu yenilikle birlikte, çalışanlar 10 yıl süreyle sistemde kaldıklarında, belirlenen yaş sınırına ulaştıklarında ikinci bir emekli maaşı alma imkânına sahip olabilecekler. Bu düzenlemelerin, emeklilik sisteminin sürdürülebilirliğini artırması ve çalışanların sosyal güvenlik güvencelerini güçlendirmesi hedefleniyor.

Sistemde, 10 yıl boyunca prim ödeyip 56 yaş koşulunu sağlayan bireylere, birikimlerini toplu olarak alma veya ikinci bir emekli maaşı alma fırsatı sunulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilik Sisteminde O Değişiklik Masada: Çalışanlar İkinci Emeklilik Maaşı Alabilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz