Emekliye müjde! Maaş zammı yüzde 100 olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı orana göre enflasyon temmuzda aylık bazda yüzde 9,49 arttı. Bu oran, 2003 yılından bu yana en yüksek aylık enflasyon olarak kayıtlara geçti. Yıllık enflasyon ise yüzde 18,95 oldu.

Enflasyonun artmasıyla birlikte emeklilerin alım gücü de düştü. Özellikle 7 bin 500 TL maaş alan milyonlarca emekli, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaya başladı.

Emeklilerin ocak ayında ne kadar zam alacakları ise henüz belli değil. Ancak SGK Uzmanı Ali Tezel, Cumhuriyet TV’de yaptığı açıklamada, emeklilere müjdeli bir haber verdi.

Tezel, “TÜİK enflasyonu doğru açıklarsa maaş zammı yüzde 100 olur” diyerek, emeklilerin ocak ayında iki katına yakın bir zam alabileceğini söyledi.

Tezel, bunun nedenini şöyle açıkladı: “Emeklilerin maaşlarına her altı ayda bir enflasyon farkı zammı yapılıyor. Bu zam, o dönemde gerçekleşen enflasyona göre belirleniyor. Ancak TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranları gerçeği yansıtmayabiliyor. Eğer TÜİK gerçek enflasyonu açıklarsa, emeklilerin maaşlarına ocak ayında yüzde 100’e yakın bir zam gelebilir.”

Tezel’in bu sözleri üzerine emekliler umutlu bir bekleyişe girdi. Ocak ayında yapılacak zamla birlikte maaşlarının artacağını düşünen emekliler, hayat pahalılığından kurtulmayı umuyor.

Emeklilerin ocak ayındaki zam oranının ne olacağı ise önümüzdeki aylarda belli olacak. TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranlarına göre emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı hesaplanacak. Emekliler ise SGK Uzmanı Ali Tezel’in sözlerine güvenerek, yüzde 100’ü bulabilecek bir zam bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliye müjde! Maaş zammı yüzde 100 olabilir

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz