Emekliye müjde! Maaşa zam, promosyona artış geliyor… Temmuz ayı promosyonları ne kadar olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan promosyon ödemeleri ve maaş zamları konuşuluyor. Kamu bankalarının artırdığı promosyon ödemeleri sonrasında özel bankalardan hamle gelmeye başladı. Promosyonlarda artış görülürken, yeni bir artış işaret edildi. Temmuz ayından sonra promosyonlarda artış olmasa da, emekli maaşlarındaki artış promosyonda kademe yükselmenize sebep olabilir.

Türkiye’deki 16 milyon emekli temmuz ayında gelecek zammı bekliyor. Emekli maaşlarına yüzde 25 seviyelerinde bir zam yapılması beklenirken, 10 bin – 15 bin TL arası maaş alan emekliler 8 bin TL promosyon alması halinde, 15 bin TL’yi aşarak 10 bin TL’lik promosyondan faydalanabilecek.

Promosyon artışları hakkında milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz merak edilen soruları cevapladı. Emekli aylıklarında taban maaşa yapılan zammın ardından promosyonlarda da artış olduğunu işaret etti. Özel bankalar farklı kampanyalarla müşteri çekmeye çalışırken, promosyon ödemelerinin 18 bin TL’ye kadar fırladığından bahsetti.

Emekli maaşlarında yapılan düzenlemeler enflasyon oranına göre gerçekleşiyor. Ocak ayında zamlanan emekli maaşları temmuz ayında bir kez daha zamlanacak. Yüzde 25 seviyelerinde olacağı öngörülen enflasyon kadar zam yapılacağı duyuruldu. Zam sonrası emeklilerin bankaları yakın takibe alarak promosyon güncellemesi yapabileceği belirtiliyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz’a göre, “Burada bankaların müşteri kapma amaçlı çeşitli programlar uyguladıklarını söyleyebilirim. Normal şartlarda promosyonlarda her altı aylık dönem için artış yapılması mümkündür. Evet, Temmuz enflasyon verisi netleştikten sonra maaş zamları yapılacağı için mutlaka süreci beklemek gerekli.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliye müjde! Maaşa zam, promosyona artış geliyor… Temmuz ayı promosyonları ne kadar olacak?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz