1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekliye sadaka gibi zam! AKP emekliyi yine açlığa mahkum etti – Ankaragündem

Emekliye sadaka gibi zam! AKP emekliyi yine açlığa mahkum etti – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Başkanlığı’na sunulacak vergi paketine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Güler’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Vergide adalet ve etkinliği artırmak amacıyla çok uluslu şirketlerde elde edilen kazançlardan yüzde 30 oranında kurumlar vergisi alınması konusunda düzenleme getiriyoruz. Vergi düzenlemesi 53 maddeden oluşuyor.

-Teklifimiz ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması, vergilemede güvenliğin sağlanması, kayıt dışılıkla mücadele, bazı istisnaların kaldırılması veya uygulanma şeklinin değiştirilmesi, cezaların caydırıcılığının artırılması, devreden KDV’nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması, amacıyla vergi kanunlarında düzenleme yapıyoruz.

-Yurt dışı çıkış harcını makul bir seviyeye çıkarıyoruz ve 500 TL’ye yükseliyoruz.

-Kanun teklifinin dışında bambaşka konular çalışıyormuş gibi farklı dezenflasyon amaçlı bilgilerin olduğunu ifade etmek isterim. Bu çalıştığımız kanun teklifi dışında başka konularda da çalıştığımız birçok konu sanki varmış gibi paylaşıldı.

-Teklifimiz ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve kayıtdışılıkla mücadele, vergi uyumunun artırılması veya uygulanma şeklinin değiştirilmesi, devreden KDV’nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması, tahsilat etkinliğinin artırılması amacıyla vergi ve bazı kanunlarda düzenleme yapıyoruz. Çok uluslu şirketlerde küresel asgari vergisi, yerel asgari kurumlar vergisine düzenleme getiriyoruz.

-Vergi güvenliğini sağlamak amacıyla gelir ve kurumlar vergisi kesintisi yapılmasına imkan sağlıyoruz.

-8 Eylül 1999 dahili öncesinde sigortalı sayılanlarda, ilk defa yaşlılık ve emekli aylığı bağlananların aynı iş yerinde sosyal güvenlik destek birimine tabii çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin Hazine tarafından ödenmesine yönelik uygulamayı kaldırıyoruz.

-Başkasına ait POS cihazı IBAN’ına kullanıma cezaları artırıyoruz.

-Asgari gelir vergisi teklifimizde yer almıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliye sadaka gibi zam! AKP emekliyi yine açlığa mahkum etti – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz