1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emlak sektörünün umudu Kasım’a kaldı

Emlak sektörünün umudu Kasım’a kaldı

featured
service

Konut kredi faiz oranı düştü, fiyatlar uçuşa geçti

TÜİK’in Ağustos 2024 Konut Satış İstatistikleri ve Merkez Bankası’nın açıkladığı ‘Konut Fiyat Endeksi’ sonuçları, Türkiye genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 artarak 134 bin 155’e ulaştığını gösterdi. Nüfus artışının etkisiyle özellikle nitelikli konut ihtiyacının da arttığı belirtiliyor. Örneğin, İstanbul’da niteliksiz yapı stoğu olarak değerlendirilebilecek yaklaşık 3,8 milyon yapı bulunuyor.

Konutder Başkanı Ramadan Kumova konuyla ilgili olarak, “Ağustos’taki yüzde 9,9’luk artış yıl sonu tahminlerimiz açısından olumlu bir gösterge oldu” dedi. Kumova, ülke genelinde 700 bin sıfır konutun satılması gerektiğini belirtirken, mevcut kredi koşullarından dolayı satışların 380 bin seviyesinde olduğunu ifade etti. Üreticilerin maliyetleri üstlenerek satışlarına devam ettiklerini ancak bunun sürdürülebilir olmadığını da vurguladı.

Konut fiyatlarında artış oranı bilmecesi sona erdi: Ankara’da rakamlar belli oldu!

Ramadan Kumova, konut kredi faiz oranlarının yakın gelecekte düşmesiyle birlikte konut talebinde hızlı bir artış beklediklerini ve Kasım 2024’ten itibaren faizlerde düşüş öngördüklerini ifade etti. Ayrıca, konut satışlarının ivme kazanmasıyla birlikte, sektörün 2025 yılında toparlanma sürecine gireceğini düşündüklerini söyledi.

TBMM’ye gelen başvurular şaşırttı: ”Nakit ödeme uygulaması sonlandırılsın”

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Hakan Şişik, şu an nakit parası olan yatırımcıların ve konut ihtiyacı olanların konut sektörüne yöneldiğini belirtti. Şişik, tüketicileri iki gruba ayırarak, birincisinin barınma ihtiyacı olan ve kirada oturmak yerine kendi evine sahip olmak isteyenler, ikincisinin ise yatırım amacıyla konut almak isteyenler olduğunu söyledi. Şu anda faiz oranlarının yüzde 3’ün üzerinde seyretmesinin kredili konut satışları açısından olumsuz bir dönem yarattığını, ancak nakit parası olanlar için fırsatların mevcut olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de konut fiyatlarında sert düşüş!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emlak sektörünün umudu Kasım’a kaldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz