1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EMOD Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarında Roaming Dönemini Başlatıyor

EMOD Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarında Roaming Dönemini Başlatıyor

featured
service

Türkiye’deki elektrikli araç şarj istasyonu operatörlerinin çatı kuruluşu olan Emobilite Operatörleri Derneği (EMOD), artık tüm şarj istasyonlarından tek bir üyelikle hizmet alınmasını sağlayarak “roaming” dönemini başlatıyor.

EMOD’dan yapılan açıklamada, bu gelişmenin elektrikli araç ekosisteminin sürdürülebilir büyümesi adına önemli bir adım olduğunu vurgulandı. Ayrıca, bu uygulama sayesinde Türkiye’deki emobilite sisteminin Avrupa’daki benzer uygulamalarla rekabet edebilir bir düzeye ulaşacağı öngörülüyor.

EMOD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, Türkiye’deki şarj istasyonlarının birbirleriyle entegre olmasının zorunlu olduğunu belirtti. Roaming sisteminin hayata geçirilmesinin elektrikli araç kullanımını artıracağını ifade eden Pınar, “Bu sistem sayesinde kullanıcılar, farklı operatörlere ait istasyonlardan kesintisiz hizmet alacaklar. Bu adım, ulusal şarj istasyonu ağı stratejisine de önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Pınar, roaming sisteminin hayata geçirilmesi sürecinde sektör temsilcileri ile yoğun bir iş birliği yürütüldüğünü ve yakın gelecekte somut adımlar atılacağını kaydetti. Ayrıca, ilgili düzenleyici kurumlarla da başvuruların yapılacağı belirtildi.

Pınar, bu sistemin elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonlarına ulaşımını kolaylaştırmanın yanı sıra, sektör genelinde hizmet kalitesini artıracağına da dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EMOD Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarında Roaming Dönemini Başlatıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz