1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. En çok Bitcoin’e sahip şirketler belli oldu

En çok Bitcoin’e sahip şirketler belli oldu

featured
service

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Önde gelen kripto savunucuları arasında yer alan Michael Saylor tarafından yönetilen Microstrategy’nin sahip olduğu Bitcoin sayısı, toplam arzın %1’ine karşılık geliyor. Kriptoya yatırım yapan halka açık şirketler, Bitcoin ve diğer başlıca kripto paraların potansiyeline inanmasa bu denli risk almaz. Üstelik tutulan varlık miktarının beşte dördüne, kripto dışındaki sektörlerden şirketler sahip” dedi.

Hazinelerinde kripto tutan ABD merkezli halka açık şirketler sıralamasında Microstrategy’yi, önde gelen Bitcoin madencilerinden Marathon Digital izlerken, üçüncü sırada dünyanın en değerli otomobil üreticisi Tesla göze çarptı. Onu Hut 8 Mining ve Riot Platforms izledi. Twitter’ın Kurucusu Jack Dorsey’in şirkete Block yedinci olurken; sırasıyla CleanSpark, Galaxy Digital Holdings ve Bitcoin Group da listede ilk 10’da yer aldı.

Halka açık şirketlerin Bitcoin sahibi olduklarını kamuoyuyla açıkça paylaşmalarını, yalnızca iş dünyasında yaygınlaşan kabulün işareti olarak okumamak gerektiğini söyleyen Kafkas Sönmez, “Bu benimsemedeki gelişmeye güçlü bir sinyal oluştursa da aynı zamanda kripto para fiyatlarının önümüzdeki dönemde olumlu bir görünüm çizebileceğine dair de umut taşıyor. Tesla, Block gibi dünyaca ünlü şirketlerin sahiplikleri, yatırımcı güvenini ve ilgisini artırma potansiyeli içeriyor” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En çok Bitcoin’e sahip şirketler belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz