1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. En fazla Türk çayı içen ülkeler belli oldu! Bu gidişle bizi bile geçecekler: Resmen ihracat rekoru kırıldı

En fazla Türk çayı içen ülkeler belli oldu! Bu gidişle bizi bile geçecekler: Resmen ihracat rekoru kırıldı

featured
service

Türk çayının uluslararası satışları hızla yükseliyor. Türkiye’nin Ocak-temmuz 2024 döneminde gerçekleştirdiği çay ihracatı 14,88 milyon doları aştı. Bu süreçte toplamda 3 bin 126 ton çay ihraç edilerek 14 milyon 887 bin 221 dolarlık gelir elde edildi. 114 ülke, özerk ve serbest bölgeye yapılan bu ihracat, Türk çayının global çapta ne denli rağbet gördüğünü gösteriyor.

Türk çayının en fazla dış satım yaptığı ülke yine değişmedi. Belçika, 5 milyon 248 bin 461 dolarlık Türk çayı ithalatıyla ilk sırada yer aldı. Belçika’yı 2 milyon 201 bin 913 dolarla Birleşik Krallık ve 1 milyon 125 bin 902 dolarla Almanya takip etti. Bu ülkelerin Türk çayına olan yoğun talebi, Türk çayının kalitesini ve uluslararası prestijini artırıyor.

Bu yıl, geçen yılki pazarların ötesinde yeni ülkeler de Türk çayı ile tanıştı. Dubai, Moritanya, Ekvator Ginesi, Tunus, Mısır, Güney Sudan, Küba, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Sao Tome ve Principe, Venezuela, Cibuti, Kolombiya, Kamboçya ve Slovenya gibi ülkeler de Türk çayı ihracatına dahil oldu. Bu genişleyen pazarlar, Türk çayının uluslararası alanda daha da yayılmasını sağlıyor.

yeni-proje-14-002.jpg

Türk çayı ihracatının yüzde 47’si Rize’den gerçekleştirildi. Rize, 24 ülkeye 1983 ton çay ihraç ederek 6 milyon 940 bin 999 dolar kazanç sağladı. Rize’nin bu başarısı, Türk çayının kalitesini ve Türkiye’nin çay üretimindeki güçlü konumunu pekiştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En fazla Türk çayı içen ülkeler belli oldu! Bu gidişle bizi bile geçecekler: Resmen ihracat rekoru kırıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz