1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Enflasyon Tahmini Sil Baştan Değişti: Emekli Maaşlarında Yeni Senaryo Ortaya Çıktı

Enflasyon Tahmini Sil Baştan Değişti: Emekli Maaşlarında Yeni Senaryo Ortaya Çıktı

featured
service

2025-2027 yıllarını kapsayan OVP, ekonomide izlenecek politikaları netleştirirken, enflasyon hedeflerinde ciddi değişiklikler içeriyor. 2024 yılı için enflasyon tahmini yüzde 41,5, 2025 yılı için yüzde 17,5, 2026 yılı için ise yüzde 9,7 olarak belirlendi. 2027 yılına gelindiğinde, hedefin yüzde 7 olması planlanıyor.

Ağustos ayında açıklanan enflasyon verileri, aylık bazda yüzde 2,47 oranında artış gösterdi. Bu artışla birlikte yıllık enflasyon oranı yüzde 61,78’den yüzde 51,97’ye geriledi. Temmuz ve ağustos aylarında kümülatif olarak gerçekleşen enflasyon artışı ise yüzde 5,78 oldu.

Bu enflasyon hedeflerine dayanarak, emekli maaşlarına yapılacak zamların yüzde 10 ile 13 arasında değişmesi bekleniyor. Yıl sonu enflasyonunun yüzde 40’a ulaşması halinde, emeklilere Ocak ayında yüzde 12,24 oranında zam yapılabileceği hesaplanıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Temmuz ayında gerçekleştirilen düzenleme ile en düşük emekli maaşı 12.500 lira olarak belirlenmişti. Ancak bu maaş, enflasyon zammından etkilenmedi. Bu durum, en düşük emekli maaşının yeniden değerlendirilmesi ve artırılması gerektiğini gündeme getirdi. En düşük emekli maaşının artırılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni bir yasal düzenlemenin yapılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enflasyon Tahmini Sil Baştan Değişti: Emekli Maaşlarında Yeni Senaryo Ortaya Çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz