1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Engelli Maaşı, Evde Bakım Maaşı ve 65 Aylığı Ne Kadar Olacak? 2025 Zam Hesabı Ortaya Çıktı

Engelli Maaşı, Evde Bakım Maaşı ve 65 Aylığı Ne Kadar Olacak? 2025 Zam Hesabı Ortaya Çıktı

featured
service

Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar, her yıl olduğu gibi 2025 yılında da memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Memur maaşlarındaki artış, yılın son altı ayındaki enflasyon oranına bağlı olarak hesaplanacak. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklayacağı ekim, kasım ve aralık enflasyon rakamları, memur maaş zamlarını netleştirecek ve buna bağlı olarak sosyal yardımlardaki artış da kesinleşecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında sosyal yardım ödemelerinin memur maaş katsayısına göre zamlandığını hatırlatarak, ocak ayında da yeni artışların yapılacağını vurguladı. Beklentiler, memur maaşlarına yüzde 10 ila 20 arasında bir zam yapılacağı yönünde. Bu orana bağlı olarak evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde de aynı aralıkta bir artış öngörülüyor.

AİLE DESTEK PAKETİ DEVAM EDECEK Mİ?

2025 yılına ilişkin aile destek paketi ödemeleri konusunda ise henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. 2024 yılının sonuna kadar devam edecek olan aile destek paketi ödemelerinin yeni yılda sürüp sürmeyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak, sosyal yardım ödemelerindeki artışla ilgili gelişmeler bakanlığın resmi kanallarından duyurulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelli Maaşı, Evde Bakım Maaşı ve 65 Aylığı Ne Kadar Olacak? 2025 Zam Hesabı Ortaya Çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz