1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Erdoğan’dan otomobil piyasasıyla ilgili müjdeli haber: Fiyatlar düşüyor, kampanyalar başlıyor

Erdoğan’dan otomobil piyasasıyla ilgili müjdeli haber: Fiyatlar düşüyor, kampanyalar başlıyor

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirdiği kabine toplantısının ardından otomobil piyasasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemlerin işe yaradığını ve fahiş fiyatlardaki balonun söndüğünü söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından otomobil piyasasındaki son durumu değerlendiren galericiler de fiyatlarda düşüş olduğunu ve kampanyaların başladığını doğruladılar.

Galericiler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, yaz başında bayilere gidenlerin sıfır araba bulmak bir yana 4-5 ay sonrasında ancak gün bulabildiklerini hatırlatarak, “Ama bazı modellerde sıfırlarda o balon kalktı ve şimdi bayiler kampanya bile yapmaya başladı” dedi.

Yılmaz, piyasada durulma olduğunu ve düşüşün devamının denetimlerin sürmesiyle de doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, “Sıfır araç talebi olup bulamayanlar geri dönüşler başlamış yavaş yavaş aranıyor. Ağustos sonrası hareket eden fiyatlarda yüzde 10-15 oranında bir gevşeme olacaktır. Yani böyle devam ederse yılbaşına kadar en az yüzde 20 indirim olabileceğini öngörüyorum” diye konuştu.

Otomobil piyasasındaki gelişmeleri yakından takip eden tüketiciler ise fiyatlarda düşüş olduğunu ancak hala yüksek seviyelerde olduğunu ifade ettiler. Tüketiciler, daha fazla indirim beklediklerini ve araç almak için uygun zamanı kolladıklarını söylediler.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Çetin, otomobil piyasasında yaşanan fahiş fiyat artışlarının tüketici haklarına aykırı olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, “Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemleri olumlu buluyoruz ancak yeterli değil. Fiyatlar hala çok yüksek. Tüketiciler olarak daha fazla indirim bekliyoruz. Araç almak için uygun zamanı kolluyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan otomobil piyasasıyla ilgili müjdeli haber: Fiyatlar düşüyor, kampanyalar başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz