Et değil gram altın alıyoruz! Vatandaş artık tadını tuzunu unutacak: Bayram öncesi et fiyatlarına rekor zam geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimlerin ardından ekonomik sıkıntılar yeniden gündemde yerini aldı. CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, kırmızı et hakkında yazılı açıklamada bulundu. Hayvancılığın sürdürülebilir bir tarafının kalmadığını söyleyerek, ekonomik kriz nedeniyle düşen alım gücünden bahsetti. Alım gücündeki düşüşle beraber kırmızı ete ulaşım da zorlaştığını vurguladı.

Kırmızı ete ulaşımın daha da zorlaşacağından bahseden Adem, “Hani bayram öncesi zam olmayacaktı? Bu fiyat artışları, hükümetin basiretsiz tarım ve hayvancılık politikalarının doğrudan bir sonucudur.” ifadelerini kullandı.

Et fiyatlarının durdurulamadığını söyleyerek, bayrama günler kala ikinci bir zammı duyurdu. Ulusal Et Konseyi’nin 4 Nisan 2024 tarihinde kombine ve kesimhanelerden alınan rapora göre, İç Anadolu Bölgesi’nde dana karkas etinin kilo fiyatına 32 lira 70 kuruş, kuzu karkas etinin kilo fiyatına ise 11 lira 40 kuruş zam yapıldığını paylaştı.

maxresdefault-1.jpg

Yılbaşından itibaren peş peşe zamlanan kırmızı et fiyatlarının zam sonrası güncel fiyatları merak konusu oldu. Son zamların ardından dana kesim fiyatı 324 TL’den 330 TL’ye, kuzu kesim fiyatı ise 400 TL’den 401 TL’ye yükseliş gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Et değil gram altın alıyoruz! Vatandaş artık tadını tuzunu unutacak: Bayram öncesi et fiyatlarına rekor zam geldi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz