1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ethereum’da keskin düşüş sinyalleri: 2.100 dolar destek seviyesine doğru gerileme bekleniyor

Ethereum’da keskin düşüş sinyalleri: 2.100 dolar destek seviyesine doğru gerileme bekleniyor

featured
service

Ethereum’un günlük fiyat grafiği, geçtiğimiz haftalarda bir boğa tuzağı yaşandığını gösteriyor. Daha önce de Ağustos sonunda ETH, benzer bir şekilde kanalın orta eşiğini aşmış ancak hızla reddedilmişti. Son günlerde de benzer bir durum yaşandı: ETH, 2.600 dolar direncini kısa bir süreliğine aştı, ancak bu seviyeyi koruyamayarak ciddi bir satış baskısıyla karşılaştı ve %15’lik bir değer kaybı yaşadı.

Bu düşüş, piyasada satıcıların hakim olduğunu gösteriyor. Şu anda kripto para, 2.100 dolar civarındaki önemli bir destek bölgesine yaklaşıyor. Bu seviye, daha önceki büyük bir fiyat dalgalanmasının en düşük noktasıyla örtüşüyor. Bu da Ethereum’un orta vadede bu seviyeye doğru kademeli bir gerileme yaşayabileceği anlamına geliyor.

4 saatlik grafikte, Ethereum’un 2.600 dolar (0.5 Fibonacci) – 2.800 dolar (0.618 Fibonacci) aralığında yükseliş momentumunu sürdürememesi, üçlü dip (bearish three-drive) formasyonunu tetikledi. Bu tanınmış geri dönüş modeli ve fiyat ile RSI (Göreceli Güç Endeksi) arasındaki uyumsuzluk, satıcıların piyasada tekrar kontrolü ele aldığını gösterdi.

Bu durum, Ethereum’un 2.300 dolar seviyesindeki yükselen bayrak formasyonunun alt sınırına doğru keskin bir düşüş yaşamasına neden oldu. Şu anda satıcılar, Ethereum’un fiyatını bu alt sınırın altına itmeyi hedefliyor ve bu da yeni bir düşüş trendinin başlangıcına işaret edebilir. Eğer bu düşüş gerçekleşirse, ETH’nin bir sonraki ana hedefi psikolojik bir seviye olan 2.000 dolar olabilir. Ancak 2.100 dolar seviyesi, alıcıların ilk savunma hattı olacak.

Bu analiz, Ethereum’un vadeli işlem piyasasındaki genel duyarlılığı daha net bir şekilde gösteren 50 günlük hareketli ortalama (MA) fonlama oranlarına odaklanıyor.

Son dönemde, Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalama fonlama oranı düzenli olarak düşüş gösterdi ve 2024’ün en düşük seviyesine ulaştı. Bu sürekli düşüş, vadeli işlem traderları arasında ayı piyasası hissiyatının hakim olduğunu ve genel olarak piyasada alım ilgisinin eksikliğini vurguluyor. Bu tür koşullar genellikle düşen fiyatlarla ilişkilendirilir, çünkü satıcılar piyasada daha baskın durumda.

Ethereum’un toparlanması ve daha yüksek fiyat seviyelerine çıkabilmesi için, sürekli vadeli işlemler piyasasında talebin artması gerekiyor. Ancak fonlama oranlarındaki sürekli düşüş, satış baskısının alım ilgisinden daha güçlü olduğunu ve ETH için orta vadede düşüş beklentilerinin hakim olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ethereum’da keskin düşüş sinyalleri: 2.100 dolar destek seviyesine doğru gerileme bekleniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz