1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ev almak isteyenlere müjde: O bankalar konut kredisi veriyor!

Ev almak isteyenlere müjde: O bankalar konut kredisi veriyor!

featured
service

Kamu bankaları, konut kredisi çekmek isteyen müşterilere maksimum 120 ay vade imkanı sunuyor. 10 yıllık vade limiti aşılmıyor ve bankalar bu konuda oldukça katı bir politika izliyor. Müşteriler, bu süre içinde kredilerini uygun faiz oranları ile kullanabiliyorlar. Sabit faiz oranları sayesinde kredi taksitlerini düzenli ödeyen müşteriler sürpriz ek ödemelerle karşılaşmıyor. Ancak, taksitlerin ödenmesinde yaşanan gecikmeler ek gecikme faizi ile değerlendiriliyor.

Ziraat Bankası’nın konut kredisi paketi, %4,29 faiz oranı ile sunuluyor. Aylık taksitler 43.179,35 TL olarak belirlenmiş olup, toplam geri ödeme miktarı 5.193.896 TL olarak hesaplanıyor.

Vakıfbank, sıfır konutlar için özel olarak hazırladığı SarıPanjur Konut Kredisi’ni %3,79 faiz oranı ile sunuyor. Bu kredinin aylık taksit miktarı 38.341,58 TL, toplamda ise 4.616.989 TL ödeme yapılması gerekiyor.

Halkbank’ın Hesaplı Evim Konut Kredisi, %4,19 faiz oranı ile sunuluyor. Aylık ödenmesi gereken taksit miktarı 42.206,38 TL iken, toplam ödeme miktarı 5.082.325 TL olarak belirlenmiş.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank arasında en düşük faiz oranı Vakıfbank tarafından sunuluyor. Bu durum, özellikle uzun vadede büyük bir maliyet farkı yaratabilir. Konut kredisi faiz oranlarının bankalar arası karşılaştırılması, borçlanma maliyetini önemli ölçüde etkileyebilir.

Konut kredisi çekerken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli faktör ek masraflardır. Kredi işlemleri sırasında karşılaşabileceğiniz dosya masrafı, ekspertiz ücreti ve zorunlu sigorta gibi giderler toplam maliyeti artırabilir. Bu tür ek masrafların her banka tarafından farklı şekilde uygulandığını göz önünde bulundurarak, kredi tekliflerini değerlendirirken bu masrafları da hesaba katmak önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ev almak isteyenlere müjde: O bankalar konut kredisi veriyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz