1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ev kredisi çekmek isteyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: Kredi faizleri o tarihlerde düşecek

Ev kredisi çekmek isteyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: Kredi faizleri o tarihlerde düşecek

featured
service

31 Temmuz 2023’te yapılan düzenlemeyle BDDK, ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, taşıt kredileri ve tüketici finansal kiralamaları gibi alanlarda risk ağırlıklarını artırmıştı. Bu durum, bankaların daha fazla ihtiyaç ve konut kredisi vermesi durumunda sermaye artırmalarını gerektirmişti. Sonuç olarak, kredilerin arzı ve talebi sınırlandırılmıştı.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, yeni düzenlemenin bankaların maliyetlerini düşüreceğini ve dolayısıyla kredi faizlerinin de düşmesini beklediklerini ifade etti. Özellikle konut kredisinde artan faizlerin, piyasanın dengesizliğine yol açtığını belirten Bayram, bu durumun artık değişebileceğini öngörüyor.

Bayram, şu anda konut kredi faizlerinde %2.79’a varan kampanyaların başladığını ve konut piyasasının yavaş yavaş açıldığını belirtti. Ancak, faiz düşüşlerinin kademeli olacağını vurgulayarak, Merkez Bankası’nın politika faizinin yakın zamanda değişmeyeceğini ifade etti. Faiz düşüşlerinin, özellikle gelecek yılın ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor.

konut-kredisinde-faizler-dusecek-mi-1-001.jpg

Bayram, “Eğer vatandaş şu anda kredi çekerse, bu kredi için ödenecek faiz oranı tüm taksit boyunca geçerli olacak. Yüksek faiz oranları hala devam ediyor. Bu yüzden, zorunluluk yoksa, kişilerin ev alma ihtiyaçlarını ötelemeleri daha uygun olacaktır,” dedi. Böylece, kredi vade döneminde daha uygun koşullarla ödeme yapılabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ev kredisi çekmek isteyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: Kredi faizleri o tarihlerde düşecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz