1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ev Sahipleri O Mesleği Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçıyor, Gözde Kiracılar ise Öğrenciler

Ev Sahipleri O Mesleği Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçıyor, Gözde Kiracılar ise Öğrenciler

featured
service

Sektördeki uzmanlar, son dönemde ev sahiplerinin özellikle avukatlara kiralama yapmaktan çekindiğini belirtiyor. Uzmanlara göre, avukatların hukuki haklarını ve atılacak adımları iyi bilmeleri, bu durumun ortaya çıkmasının başlıca sebebi.

Kiralık konut piyasasında yaşanan bu durumu Sabah gazetesine konuşan Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, “Avukatlara yönelik bu tutumu son dönemde maalesef çok sık duyuyoruz. Ev sahipleri bildiğiniz gibi artık konutu kiraya verirken çıkış taahhütnamesi gibi çeşitli şartlar öne sürerek ‘ipin ucu bende olsun’ mantığında hareket ediyor. Avukatlar da bu konuda hukuki bilgiye sahip olduğu için bir çekingenlik hali oluşuyor” şeklinde konuştu.

Ev sahiplerinin en çok talep ettiği kiracı kesimini de açıklayan Tren, “Ev sahiplerinin konutlarını en çok kiraya vermek istediği grup, öğrenciler. 2-3 sene kalıp ardından evi boşaltacak olan kiracılar, daha kazançlı grup olarak görülüyor.

Bunun yanı sıra öğrenciler genellikle bir araya gelip toplu şekilde kaldıkları için, konut sahipleri kira bedellerini daha yüksek talep etme fırsatı yakalıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam da ev sahiplerinin en istemediği kiracı kesiminin avukatlar olduğunu dile getirerek, “Ev sahipleri özellikle son dönemde avukatlara kiralık ev vermekten kaçınıyor. Bildiğiniz gibi ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarının çok arttığı bu süreçte, haklarını daha iyi bilmeleri sebebiyle avukatlara karşı bir önyargı var. Bu da ev arayışındaki avukatlar için bazı mağduriyetlerin baş göstermesine sebep oluyor.

Kaynak: Sabah

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ev Sahipleri O Mesleği Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçıyor, Gözde Kiracılar ise Öğrenciler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz